Link Bridge

Back to projects

Location:
City of London
Client:
Deutsche Bank
Sector:
Bridges and Infrastructure, Office / Commercial / Mixed use
Cost:
Confidential
Status:
Competition concept

Based on the universal form of the cube, the proposed bridge link will be a unique design by virtue, firstly, of its striking location suspended five stories up between two buildings of contrasting architectural style and, secondly, by its materiality.

Clad in mirror-polish stainless steel, each façade of the six-metre cube will be covered with optical quality convex, polished, stainless steel mirrors which will provide multiple near-identical images of the world around. The abstract, regular, simple shape of the cube has been manipulated in space to negotiate the shift in plan and floor level between buildings on opposite sides of the narrow street. It has been conceived in response to the constraints and opportunities presented by the site, in particular the natural desire lines, change in level, and accessibility. This simple, spontaneous shift in plan and elevation creates a dynamic perspective of the cube from all viewpoints.

Being more than just a functional link between two buildings, an opportunity presents itself to create in mid-space a gallery in which it becomes possible to display small works of art.

Short glazed cantilevers connect the cube to its two neighbours.

Based on the universal form of the cube, the proposed bridge link will be a unique design by virtue, firstly, of its striking location suspended five stories up between two buildings of contrasting architectural style and, secondly, by its materiality.

Clad in mirror-polish stainless steel, each façade of the six-metre cube will be covered with optical quality convex, polished, stainless steel mirrors which will provide multiple near-identical images of the world around. The abstract, regular, simple shape of the cube has been manipulated in space to negotiate the shift in plan and floor level between buildings on opposite sides of the narrow street. It has been conceived in response to the constraints and opportunities presented by the site, in particular the natural desire lines, change in level, and accessibility. This simple, spontaneous shift in plan and elevation creates a dynamic perspective of the cube from all viewpoints.

Being more than just a functional link between two buildings, an opportunity presents itself to create in mid-space a gallery in which it becomes possible to display small works of art.

Short glazed cantilevers connect the cube to its two neighbours.

Read less

Sustainable and environmental features:

  • Easily Demountable and Recyclable Materials
  • Materials Chosen for Durability and Long Life
  • Off-site Construction